Bel onze klantenservice op werkdagen van 8:30 tot 17:00 uur via 050 – 313 30 96

Over Medizon

Medizon: alles voor innovatieve defibrillatoren

Medizon is exclusief importeur van de Defibtech Lifeline AED voor Nederland en België. Als importeur van de topkwaliteit defibrillatoren van Defibtech heeft Medizon een belangrijke rol gespeeld in de introductie en acceptatie van Automated External Defibrillators (AED). Medizon importeerde en implementeerde de eerste “AED” naar Nederland, ontwikkelden als eerste een AED cursus voor docenten en bedrijfshulpverleners en heeft hard gewerkt aan de promotie en acceptatie van deze nieuwe levensreddende vinding in onze samenleving.

lifeline view auto

Inzet van de AED door leken

Omdat iedereen in principe met de inzet van een AED een slachtoffer van een hartaanval een schok kan toedienen, was de Inspectie voor de Volksgezondheid in aanvang tegen inzet van de AED door leken. Maar door de tomeloze inzet en niet aflatende strijd van onze oprichter, Harry Palsma, ondersteund door een uitzending van Netwerk, is de AED uiteindelijk toch toegestaan. Een van onze allereerste cursisten redde in 2002 met een AED het leven van een collega. Dit succesverhaal leidde mede tot de vrije verkrijgbaarheid van AED’s in Nederland. En sinds 2002 mogen ook niet-medici de AED gebruiken om levens te redden. Missie geslaagd. Maar Medizon gaat verder!

AED onderhoudsprogramma

Medizon zorgde er voor dat AED’s bediend mogen worden door niet-medici en bereikte daarmee dat iedereen levensreddend kan handelen. Alle opgedane ervaring en expertise leidden ertoe dat er voor de AED een uitgebreid onderhoudsprogramma werd ontwikkeld. Daarnaast biedt Medizon de mogelijkheid om AED’s te leasen en online te bestellen in de webshop van www.defibtech.nl. Hierdoor is de AED voor een nog grotere groep bereikbaar geworden.

defibcab buitenkast

Geregistreerde AED apparatuur

Nu de AED breed geaccepteerd wordt, werkt Medizon aan een verhoging van het niveau over de volle breedte van de AED-hulpverlening. Van medicus tot BHV’er… iedereen die levensreddend werk wil verrichten moet op de hoogte zijn van het gebruik van een AED. Daartoe biedt Medizon een unieke combinatie van gecertificeerde opleidingen, geregistreerde apparatuur, periodiek onderhoud en nazorg. Dat is de enige manier om zeker te zijn dat de aangewezen personen de AED probleemloos kunnen én durven gebruiken.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Een betere wereld begint heel dichtbij: bij onszelf. Als organisatie dragen wij verantwoordelijkheid voor onze omgeving. Onze bedrijfsvoering en producten en diensten zijn gericht op duurzaamheid, efficiency, en het voorkomen van verspillingen. Wij kijken steeds, samen met ketenpartners, hoe bedrijfsprocessen schoner en efficiënter kunnen. Ook daarin boeken wij graag winst: voor onze omgeving, maar zeker ook voor de generaties na ons. Lees verder …

Online bestellen
Via de webwinkel van Medizon www.defibtech.nl kunt u alle specificaties terug lezen en eenvoudig de AED van uw keuze bestellen.

Klantenservice
Liever persoonlijk contact? Neem dan contact op met één van onze medewerkers. Tel.: 050 – 313 30 96 of stuur een mail aan info@medizon.nl.