Bel onze klantenservice op werkdagen van 8:30 tot 17:00 uur via 050 – 313 30 96

Hoe werkt een External Defibrillator?

Automatic External Defibrillator

De belangrijkste functie van een AED is het afgeven van een elektrische schok om het hart weer op gang te brengen. U hebt dat vast wel eens gezien op televisie, in een ziekenhuisserie, waar na de uitroep “Clear!” iedereen een stapje terug doet en de patiënt met een paar ‘paddles’ een ‘electroshock’ krijgt toegediend. In het echt gaat dit een stuk minder spectaculair, maar het principe is hetzelfde. En met de Defibtech AED hebt u geen medische opleiding nodig om tóch die levensreddende stroomstoot te kunnen toedienen. U hoeft de AED-elektroden alleen maar op de patiënt te ‘plakken’. Verder gaat alles vanzelf. Het apparaat controleert eerst of er inderdaad sprake is van hartstilstand, geeft in het Nederlands instructies via een luidspreker en zal u waarschuwen zodra u de stroomstoot kunt activeren met een druk op de ‘schok-knop’. Het kán niet mis gaan. Bekijk ook de demonstratie video.

AED onmisbaar hulpmiddel voor EHBO

Een van de belangrijkste doodsoorzaken in de publieke ruimte is niet een ongeluk, een val of een brand, maar een hartstilstand, ook wel ‘hartverlamming’ of ‘hartcrisis’ genoemd. Daarom is het ook zo belangrijk dat er naast een EHBO-doos en goede brandblusapparatuur óók een Automatische Externe Defibrillator beschikbaar is. Voor Eerste Hulp Bij Hartstilstand.

Wat kunt u nog meer doen?

In principe moet u bij een hartstilstand direct beginnen met hartmassage en mond-op-mondbeademing, terwijl iemand anders de AED gaat halen. Zo stijgt de kans op overleving. Er zijn speciale landelijke AED opleidingen, onder meer verzorgd door Medizon, de leverancier van de Defibtech AED. Ook zijn er speciale AED Trainers. ‘Lege’ apparaten zonder stroomstootfunctie, waarmee u het hele proces met collega’s kunt oefenen.

Reanimeren – zelf een leven redden

Als iemand een hartstilstand krijgt, kunt u met zo’n AED zélf direct handelend optreden. Het apparaat vertelt u stap voor stap wat te doen, controleert of het inderdaad om een hartstilstand gaat en geeft vervolgens precies de juiste dosis elektrische energie om het hart weer op gang te brengen. Het is bij een hartcrisis uiterst belangrijk dat reanimatie binnen maximaal 4 minuten (en liefst zelfs binnen een minuut!) gebeurt. Het hart is gestopt met bloed rondpompen. Wacht u op de ambulance of een arts, dan is er grote kans op blijvende schade aan hersenen en andere organen.

Online bestellen
Via de webwinkel van Medizon www.defibtech.nl kunt u alle specificaties terug lezen en eenvoudig de AED van uw keuze bestellen.

Klantenservice
Liever persoonlijk contact? Neem dan contact op met één van onze medewerkers. Tel.: 050 – 313 30 96 of stuur een mail aan info@medizon.nl.